Društvo

Prezentacijom opreme obeležen Dan MUP-a u Novom Pazaru

U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Slave Ministarstva i Dana policije, ispred Pilicijske uprave u Novom Pazaru organizovana je prezentacija materijalno – tehničkih sredstava i opreme kojom raspolaže policija. Manifestacija je privukla značajnu pažnju građana, naročito najmlađih Novopazaraca.

Za najmlađe posetioce Dan policije je bio poseban doživljaj. Druženje i fotografisanje sa čuvarima javnog reda i mira, koji su im ljubazno objašnjavali karakteristike opreme kojom raspolažu; mogućnost da uđu policijasko vozilo, isprobaju policijsku sirenu i razglas, da pitaju sve što ih zanima o pravom oružju, kao i da nauče kako se koristi protivpožarna oprema… sve to je doprinelo realinijem poimanju profesije policajca i kod mališana probudilio želju da se tim poslom bave kad odrastu. To je, zapravo bio i cilj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su organizovali ovu nesvakidašnju manifestaciju.

”Spremnost u zaštiti lične imovinske sigurnosti građana podrazumeva i savremenu opremu i sredstva koja policija koristi. To smo danas prezentovali našim sugrađanima koji su imali priliku da vide naoružanje policije, vozila, kao i sredstva i opremu koju policajci vatrogasci koriste. Posebo nam je zadovoljstvo što smo ugostili naše najmlađe sugrađane, koji će možda jednoga dana biti u našim redovima”, rekla je u izjavi za medije oficir za policiju zajednice, Sanja Milošević.

S.Lj.

Podeli