Kultura

Izložba Davuda Turkovića u Galeriji MMC

U Galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru otvorena je izložba slika mladog autora Davuda Turkovića. Izložbu je otvorio akademski slikar Aldemar Ibrahimović, a postavka će biti dostupna široj likovnoj publici sve do 24. juna.

Mir, autentičnost i znatiželja, prema rečima akademskog slikara Aldemara Ibrahimovića, opisuju likovni temperament mladog autora, koji je, po uzoru na velike umetnike odabrao fotografiju za motiv treće samostalne izložbe.

”Davud je jedan od retkih koji je odmah shvatio šta je suština moderne umetnosti”, rekao je Ibrahimović na otvaranju izložbe.

Nakon duže, korona pauze, organizatori iz Galerije Multimedijalnog centra najavljuju sadržajno likovno leteo u Novom Pazaru.

Davud Turković, čije će slike ljubitelji umetnosti moći da vide u Galeriji MMC sve do 24. juna, rođen je 1995. godine u NovomPazaru, gde je završio Osnovne akademske studije, smer likovna umetnost, na Departmanu za umetnost Državnog univerziteta u NovomPazaru. Trenutno je druga godina doktorskih akademskih studija na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Priredio je do sada dve samostalne i učesnik je više kolektivnih izložbi. Član je ULUS-a (od2021.), SULU-a (od 2019.) i NULUS-a (od 2013. godine).

S.Lj.

Podeli