Region

Mejra Đogaz nakon presude Mladiću: Presuda očekivana, puna je Srebrenica Mladića koji hodaju slobodno

Njemu je lijepo i u zatvoru. Vidiš ti ovih bijelih nišana. Njemu je lijepo, stvarno mu je lijepo. Njega gotive, a naše djece nema. Mene su ostavili samu da živim kao u pustinji, da patim i patim, kako ću umrijeti, rekla je Mejra Đogaz.

Mejra Đogaz, kojoj su u genocidu ubijena tri sina i suprug, nakon pravosnažne presude ratnom zločincu Ratku Mladiću, bivšem komandantu Glavnog štaba Vojske RS-a, kojom mu je potvrđena kazna doživotnog zatvora, kazala je kako je ovakvu presudu i očekivala, javlja Anadolu Agency (AA).

“Njemu je lijepo i u zatvoru. Vidiš ti ovih bijelih nišana. Njemu je lijepo, stvarno mu je lijepo. Njega gotive, a naše djece nema. Mene su ostavili samu da živim ko u pustinji, da patim i patim, kako ću umrijeti. Njega će i u zatvoru gledati. Puna je Srebrenica Mladića koji hodaju slobodno”, kazala je Đogaz.

Žalbeno vijeće pred Međunarodnim mehanizmom za krivične sudove (MMKS) u Den Hagu potvrdilo je danas prvostepenu presudu protiv Ratka Mladića kojom je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida u Srebrenici, zločina protiv čovječnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja u ratu u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine.

Izvor: Anadolija

Foto: Arhiv/AA

Podeli