Hor “Isa-beg” učestvovao na najvećem online festivalu horova na svijetu

Novopazarski hor “Isa-beg” učestvovao je na ovogodišnjem “World peace choral festival”. Na ovom prestižnom i najvećem festivalu duhovne muzike na svijetu, koji se ove godine zbog aktuelne epidemije održao online, dugogodišnji rad članovi tog hora predstavili su u revijalnoj večeri, izvedbom kolaža salavata “Dobro nam doš’o najveći sine”.

“Na festivalu je učestvovalo preko 300 horova iz 55 i zemalja svijeta. Prikazan je spot koji smo uradili za kolaž salavata, tako da smo u svijet, pored našeg rada i umeća poslali i najljepšu razglednicu Novog Pazara”, saopšteno je iz tog hora.

Da je “Isa beg” udario temelje Novom Pazaru, historijska je činjenica. Njegovo ime i ljepote vjere, tradicije i kulture ovog kraja zasigurno najbolje promoviše upravo hor koji nosi ime po osnivaču šehera. U nedjeljnom izadanju “Šarenice”, koja se emituje na javnom servisu Srbije imali su zapažen nastup, u okviru predstavljanja Novog Pazara, izvodivši tradicionalne pjesme Bošnjaka. Pohvale za taj nastup stižu, ne samo od gledalaca iz čitavog regiona već i od uredništva emisije, koje tvrdi da emisija nikada nije bila sadržajnija, kvalitetnija i gledanija, i to zahvaljujući u najvećoj mjeri ovom novopazarskom horu.

A. N.

 

Podeli