DruštvoVesti

“Mostovi znanja” na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru

 Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru danas je svečano otvoreno  Međunarodno takmičenje pod nazivom ,,Gradimo mostove znanja”, na kome će pored studenata ove visokoškolske ustanove učestvovati akademci 10 univerziteta iz zemlje i okruženja. Ovo takmičenje  su pre 10 godina pokrenuli studenti Fakulteta za građevinarstvo u Mariboru, a na Državnom univerzitetu održava se treći put. 

Gosti Studentskog parlamenta Državnog univerziteta do ponedeljka biće studenti građevinarstva i arhitekture iz  Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Subotice, Kosovske Mitrovice, zatim Sarajeva, Tuzle, Skoplja i Podgorice. Akademci će se takmičiti u  izradi maketa mostova,  koje će praviti od špageta. Prema pravilima takmičenja, pobeđuje ekipa koja u zadanim dimenzijama sastavi most od špageta koji izdrži najveće opterećenje.

Takmičari su istakli da su zadovoljni odličnom organizacijom, da očekuju pre svega dobro druženje, sklapanje novih prijeteljstava pa tek onda je bitna pobeda, jer kako kažu, ovo je za njih pravljenje mostova prijateljstva.

Takmičenje će biti završeno 24.maja kada će na Državnom univerzitetu Novi Pazar biti proglašeni pobednici i uručene nagrade.

B.V.

Podeli