Categories: DruštvoVesti

Bačevac: ”SDP za nultu diskriminaciju u društvu”

Na dnevnom Narodne Skupštine našla su se dva važna predloga zakona, Predlog Zakona o rodnoj avnopravnosti i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije.

Narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac naglasio je da je prvi zakon o ravnopravnosti polova donet 2009. godine, te da je predlagač tog zakona bio tadašnji ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

Od tada do danas, Sandžačka demokratska partija insistira na rodnoj ravnopravnosti i zalaže se za nultu toleranciju prema svakom vidu diskriminacije u našem društvu.

Narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac naglasio je da  Zakon o rodnoj ravnopravnosti treba da obezbedi ambijent u kome se poštuju različitosti .

On je naglasio da žene i muškarci jesu različiti, ali ne smeju da budu neravnopravni i dodao da je cilj da se  izgradi društvo u kome će svi građani, bez obzira na pol, imati jednake šanse da se obrazuju i zapošljavaju, da se poštuju njihova radna prava, a naročito da imaju jednaku zaradu za rad iste vrednosti, da budu aktivni učesnici u političkom i sindikalnom životu, da učestvuju u organima upravljanja, da imaju isti položaj u oblasti sporta, kulture, pristupa uslugama”, naglasio je on.

On je naglasio da ovaj predlog zakona ne predstavlja pretnju po očuvanje porodice i porodičnih vrednosti.

“Veće učešće žena na tržištu rada, ravnomernija podela neplaćenog rada između žena i muškaraca, bolja zaštita zaposlenih žena koje neće odlagati rađanje zbog straha  od gubitka posla, svakako doprinose planiranju porodice, povećanju nataliteta i u potpunosti su u skladu sa ciljevima naše  populacione politike”, rekao je Bačevac

“Na arapskom jeziku riječ žena se kaže el-Mer’ahšto je izvedenica od arapske reči el-Mir’ahkoja u prijevodu znači ogledalo.Koliko god ljubavi ili mržnje muškarac pokaže prema ženi toliko će mu ona i uzvratiti. Ona je nalik ogledalu koje vas pokazuje onakvim kakvi zapravo i jest,”završio je on.

 

Senada Kalić

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

5 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

12 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

12 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

12 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

12 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

12 hours ago