Epidemiološka situacija i dalje nestabilna

┬áIako su mere za┼ítite od koronavirusa malo ubla┼żene epidemiolo┼íka situacija je i dalje nestabilna i nesigurna,informacija je Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar. Nadle┼żni i dalje apeluju na stanovni┼ítvo da se ne opu┼íta previ┼íe, da i dalje treba nositi za┼ítitne maske i u zatvorenom prostoru tipa kafi─ça, restorana dr┼żati propisanu distancu.
“─îim su mere malo ubla┼żene, ─Źim je dozvoljeno da ugostiteljski objekti mogu raditi i u zatvorenom prostoru, narod se opustio previ┼íe kao da virusa vi┼íe nema a on je i dalje┬á prisutan i obolelih ima svakodnevno”, kazao je direktor ZZJZ dr ┼áefadil Spahi─ç. On je dodao da je u proteklih 10 dana bilo oko 40 novootkrivenih slu─Źajeva zaraze od ovog virusa a da je stanje malo bolje sada jer se ta brojka na dnevnom nivou spustila izme─Ĺu 25 i 30. “Iako je to tako opu┼ítanja ne bi smelo da bude jer pomenute brojke govore da je virus i dalje me─Ĺu nama i da se mere za┼ítite moraju po┼ítovatai”, dodao je Spahi─ç.

On je vakcinu protiv koronavirusa nazvao “svetlost u tunelu” pa je uputio ┬áapel svima koji jo┼í uvek nisu primili vakcinu da to u─Źine, da za┼ítite svoje i zdravlje svojih bli┼żnjih, da na taj na─Źin zajedno svi pobedimo ovu po┼íast i utakmicu zavr┼íimo u na┼íu korist, da se vratimo normalnim tokovima ┼żivota i svemu onome u ─Źemi smo bili vi┼íe od godinu dana uskra─çeni, da putujemo, ┼íetamo, slavimo i okupljamo se bez bojazni da se zarazimo od koronavirusa.

B.V.

Podeli