DruštvoVesti

Epidemiološka situacija i dalje nestabilna

 Iako su mere zaštite od koronavirusa malo ublažene epidemiološka situacija je i dalje nestabilna i nesigurna,informacija je Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar. Nadležni i dalje apeluju na stanovništvo da se ne opušta previše, da i dalje treba nositi zaštitne maske i u zatvorenom prostoru tipa kafića, restorana držati propisanu distancu.
“Čim su mere malo ublažene, čim je dozvoljeno da ugostiteljski objekti mogu raditi i u zatvorenom prostoru, narod se opustio previše kao da virusa više nema a on je i dalje  prisutan i obolelih ima svakodnevno”, kazao je direktor ZZJZ dr Šefadil Spahić. On je dodao da je u proteklih 10 dana bilo oko 40 novootkrivenih slučajeva zaraze od ovog virusa a da je stanje malo bolje sada jer se ta brojka na dnevnom nivou spustila između 25 i 30. “Iako je to tako opuštanja ne bi smelo da bude jer pomenute brojke govore da je virus i dalje među nama i da se mere zaštite moraju poštovatai”, dodao je Spahić.

On je vakcinu protiv koronavirusa nazvao “svetlost u tunelu” pa je uputio  apel svima koji još uvek nisu primili vakcinu da to učine, da zaštite svoje i zdravlje svojih bližnjih, da na taj način zajedno svi pobedimo ovu pošast i utakmicu završimo u našu korist, da se vratimo normalnim tokovima života i svemu onome u čemi smo bili više od godinu dana uskraćeni, da putujemo, šetamo, slavimo i okupljamo se bez bojazni da se zarazimo od koronavirusa.

B.V.

Podeli