Po─Źeli prijemni za specijalizovana odeljenja i Gimnazije

Prijemni ispiti za upis u specijalizovane Gimnazije i odeljenja, umetni─Źke i muzi─Źke ┼íkole, kao i bilingvalna odeljenja po─Źeli su danas, saop┼ítilo je Ministarstvo prosvete. ─Éaci u Novom Pazaru sa posebnim sposobnostima i za ra─Źunarstvo┬á i informatiku u novopazarskoj Gimnaziji polaga─çe prijemni ispit u nedelju od 10 do 12 sati.

Prijemne ispite prvi ─çe polagati u─Źenici zainteresovani za upis u srednje muzi─Źke i baletske ┼íkole, specijalizovane gimnazije i odeljenja za matematiku, fiziku, ra─Źunarstvo i informatiku, kao i bilingvalna odeljenja, dok ─çe prijamni ispiti za ostale specijalizovane gimnazije i odeljenja i umetni─Źke ┼íkole likovne oblasti biti odr┼żani do 16. maja.

Za polaganje prijemnih ispita za upis u─Źenika u specijalizovana odeljenja i ┼íkole za ┼íkolsku 2021/2022. godinu prijavilo se ukupno 7.336 kandidata na 4.871 mesta, saop┼ítilo je Ministarstvo prosvete. U novopazarskoj gimnaziji ─çe za odeljenje za ra─Źunarstvo I informatiku polagati prijemni ispit 52 prijavljena u─Źenika.

Prema Kalendaru upisa u srednje ┼íkole, kona─Źni rezultati prijemnih ispita bi─çe objavljeni do 19. maja, a prvi put uvid u rezultate prijemnih ispita bi─çe dostupni onlajn, na portalu www.mojasrednjaskola.gov.rs

Naredne ┼íkolske godine Gimnazija ─çe upisati 340 u─Źenika.

Izvor: Tanjug

 

Podeli