DruštvoVesti

Generalni konzul Republike Turske Bašar Bašol u poseti muzeju “Ras”

 Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol, posetio je danas novopazarski muzej “Ras” i tom prilikom razgovarao sa direktorom ove institucije Fuadom Baćićaninom o raznim zajedničkim projektima koji će se realizovati u dogledno vreme. Za sada je najavljena moguća poseta predstavnika muzeja “Ras” muzejima u Turskoj kao i organizovanje izložbe u ovdašnjem muzeju povodom 15.jula neuspelog pokušaja puča u Turskoj.

“Sa direktorom Fuadom Baćićaninom sam danas nakon upoznavanja sa vrednostima koje poseduje muzej “Ras” razgovarao o projektima koje ćemo ubuduće zajednički realizovati i drago mi je da sam od njega čuo o dobroj dugogodišnjoj saradnji sa TIKOM a sada smo i mi tu otvoreni za saradnju”, kazao je Bašol i dodao: “Dogovorili smo se da će u dogledno vreme biti organizovana poseta predstavnika muzeja “Ras” turskim muzejima gde će sa tamošnjim kolegama razmeniti iskustva i znanja a dogovorili smo se da ćemo ove godine baš ovde organizovati i izložbu povodom 15.maja neuspelog pokušaja puča u Turskoj. Napravićemo i izložbu povodom 15.maja neuspelog pokušaja puča u Turskoj.

Direktor ovdašnjeg muzeja Fuad Baćićanin je istakao da je današnja poseta konzula Bašara bila od velikog značaja. “Mi smo imali tu čast da gospodina Bašola upoznamo sa našim aktivnostima, sa onim što posedujemo i našim planovima za dalje”, kazao je Baćićanin.

B.V.

 

Podeli