Bašol: RRA “Seda” vidimo kao velikog i ozbiljnog partnera

Turski konzul Bašar Bašol posetio je Regionalnu razvojnu agenciju “Seda” u Novom Pazaru i sa direktorom Samirom Kačaporom razgovarao o važnim i velikim ulaganjima u ovaj region.

Generalnog konzula Republike Turske u Novom Pazaru Bašara Bašola danas je direktor Regionalne razvojne agencije “Seda” Samir Kačapor upoznao sa radom i postignutim dosadašnjim rezultatima ove agencije i u kratkom razgovoru predočio mu na kojim poljima bi bilo dobro ulagati u Sandžak što je naišlo na pozitivne reakcije i odobrenja konzula. Bašol je pozvao Kačapora da bude jedan od učesnika  sastanka privrednika Republike Turske  koji će biti održan on line 7.maja.

“Gospodin Kačapor nam je dao veoma korisne informacije o ulaganjima u region Sandžaka i ja sam ga zamolio da sve te informacije prenese na on line sastanku 7.maja kako bi čuli i potencijalni ulagači iz Turske i ističem da je nama cilj da budemo deo razvoja Sandžaka i u tom pogledu Sedu vidimo kao velikog i ozbiljnogpartnera”.

Kačapor je izrazio zadovoljstvo što su Novi Pazar i  Sandžak konačno dobili turski konzulat i naglasio da će to još više pospešiti saradnju koja je bila godinama na visokom nivou.

B.V.

 

Podeli