Categories: DruštvoVesti

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Aljowaily posetio hor Đulistan

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Aljowaily sa saradnicima danas je posetio novopazarski hor Đulistan. Prilikom ove posete izrazio je posebno zadovoljstvo što je ove godine bio u prilici da prvu ramazansku džumu klanjaju baš u Novom Pazaru. “Kada sam bio u Novom Pazaru pre dve godine bio sam u prilici da čujem divne ilahije i kaside upravo u izvedbi hora Đulistan i obećao sam da ćemo i mi nih ugostititi i počastiti stanovnike Egipta da uživaju u prelepim ilahijama i kasidama”, kazao je ambasador Aljowaily.

“Prvo želim da mubareklišem ramazan šerif mubarek olsun svima a posebno članovima hora Đulistan i da  vas obavestim da sam poseban termin izabrao za posetu vašeg grada a to je današnji petak, prvi u mjesecu ramazanu”. dodao je ambasador Aljowaily.

Koordinator hora Đulistan Aladin Imaović je u ime svih članova i svoje lično ime, zahvalio ambasadoru Aljowaily i njegovim saradnicima na ovoj poseti i poželeo im srećan ramaza te istakao da mu je posebno drago što će hor, na čijem je on čelu biti u prilici da se predstavi stanovnicima Egipta.

“Želim da ambasadoru kažem da je Novi Pazar njegov grad, da je hor Đulistan njegov hor i da će nam zaista biti velika čast i zadovoljstvo da se u Egiptu predstavimo u najlepšem svetlu i opravdamo sve pohvale”, kazao je Imamović.

U ime prijateljstva ambasador Aljowaily uručio je Imamoviću poklon knjigu o saradnji Srbije i Egipta i rekao da će u sledećoj biti reči i o prijateljstvu sa Đulistanom a poklonom je uzvratio i Imamović pa se  u ruci ambasadora našao cd sa ilahijama i kasidama ovog hora koji je gostima priuštio da bar na kratko uživaju u njihovim divnim glasovima.

B.V.

Podeli

Biljana Veljovic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

13 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

20 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

20 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

20 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

20 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

20 hours ago