Categories: DruštvoVesti

NSZ Novi Pazar sprovodi mere aktivne politike zapošljavanja

 Radi realizeacije mera aktivne politike zapošljavanja, Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 13 javnih poziva/konkursa, putem kojih će kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima biti uključeno više od 18.000 nezaposlenih lica. Za ove namene opredeljeno je 5.750.000.000,00 dinara, od čega se 550.000.000,00 izdvaja za osobe sa invaliditetom.

Kao i prethodnih godina težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju: mladi do 30 godina starosti bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i žrtve porodičnog nasilja.

Većina javnih poziva/konkursa biće otvorena do 30.novembra 2021.godine, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31.decembar 2021.godine. Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 17.maja 2021.godine, a rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača radova ističe 10.maja 2021.godine.

Zahteve za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem. Sve informacije dostupne su  u svakoj organizacionoj jedinici i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje www.nsz.gov.rs. 

Načelnik programa zapošljavanja Mirza Bektorvić , najavio je  da će NSZ u narednom periodu elektronskim putem poslati prezentaciju svih svojih javnih poziva na teritoriji Novog Pazara i Tutina kako bi efikasnije sprovodila realizaciju aktivnih mera zapošljavanja za 2021.godinu.

B.V.

 

Podeli

Biljana Veljovic

Recent Posts

Budi kolumnista/bloger RTV Novog Pazara!

RTV Novi Pazar je kreirao jedinstveno softversko rješenje koje vam omogućuje da na našem web…

2 hours ago

Redžematović (SDP): Asfaltiranje putnih pravaca na Pešteri počinje u petak

Asfaltiranje putnih pravaca u tutinskom delu Pešteri koje je sa vrhom države dogovorio lider SDPS-a…

17 hours ago

Dani školskog sporta u Novom Pazaru

Školski sport u punom jeku.

18 hours ago

Proleće u znaku Kervera

Novopazarski Kerver, u okviru kojeg je kasnije formirana Akademija fudbala Al Ahli, prisutan je u…

18 hours ago

Počela rekonstrukcija južnog bastiona novopazarske tvrđave

Počeli su radovi na rekonstrukciji južnog bastiona novopazarske tvrđave. Vrednost radova je 18 miliona dinara,…

20 hours ago

Dodeljeni ugovori u okviru projekta energetske sanacije

Građanima i privrednim subjektima koji su aplicirali i ispunili uslove konkursa u okviru projekta sufinasiranja…

21 hours ago