DruštvoVesti

Uručene književne nagrade “Mirsad Duranović”

 Književne nagrade  “Mirsad Duranović” za najbolju pesmu mladih autora dodeljene su u Centru za decu i omladinu “Duga” ispred koje je Fatima Durović za RTV NP rekla da je ponosna na učesnike konkursa jer su njihove pesme zaista bile dobre. Dodeljene su 4 novčane nagrade a dve su bile u knjigama.

Prvu i drugu nagradu poneli su Aida Camović i Amar Ličina u kategoriji studenata i Hazir Župljanin u kategoriji mlađih srednjoškolaca.Inače, dodeljene su 4 novčane nagrade i dve su bile u knjigama. Stručni književni žiri u sastavu Šaban Šarenkapić i Milica Milosavljević, imao je težak zadatak jer su sve pesme bile odlične. Kako dobitnici nagrada ističu, ma koliko im bile važne ove nagrade , važnije im je da je njihov rad i trud prepoznat i da su dobili podršku da nastave dalje da vole, gaje i pišu poeziju.

“Žao nam je što zbog trenutne epidemiološke situacije nismo bili u prilici da organizujemo književno veče kako bi publici, koje bi sigurna sam bilo puno, priuštili da uživaju u poeziji mladih autora iz Novog Pazara”, kazala je ispred Centra za decu i omladinu “Duga” gde su uručene nagrade najboljima, Fatima Durović. Ona je najavila da će u skorije vreme u PDF-u uskoro biti objedinjene sve nagrađene pesme u poslednjih šest godina tako da će ljubitelji književnosti biti u prilici da ih na jednom mestu sve pročitaju.

B.V.

 

Podeli