Da li je na pomolu duet sestara Lejle i Dua Lipa?

Planetarno popularna britanska pjeva─Źica, albanskih korijena, Dua Lipa najbolji je i najtra┼żeniji ┼żenski vokal na svijetu. Njeni hitovi su broj 1 na svjetskim top listama. Mo┼żda niste znali da je njena sestra poznata tv voditeljka, Lejla Lipa. Jedna sa adresom u Velikoj Britaniji, druga u Srbiji. Dua je dobitnica brojnih muzi─Źkih nagrada, Lejla novinarskih za rad na BBC, DW, TVSA. Dua i Lejla uvijek s ponosom isti─Źu svoje korijene.

Dua Lipa je tra┼żila od kompanije Apple da se na mapama njihovih ure─Ĺaja jasno vide granice Kosova i Palestine. Zbog svega ┼íto ─Źini za promociju Kosova, uru─Źena joj je nagrada – klju─Źevi grada Pri┼ítine. Lejla kao novinarka izvje┼ítava o svim dru┼ítveno politi─Źkim de┼íavanjima na Kosovu. Radila je za brojne svjetske medije. ┼Żivi na relaciji BiH – Srbija- Turska. Sestre Lipa ┼żive svaka svoj san. Jedna u svijetu muzike, druga, u svijetu novinarstva.

┼áta im je zajedni─Źko?

Osim dede, sa o─Źeve strane, sestre Lipa, gdje god se pojave, plijene nesvakida┼ínjom ljepotom. ┼áirok osmijeh i pozitivna energija kojom zra─Źe je x faktor koji ne mo┼żete ne primjetiti ili osjetiti. Osim toga, dubok ali ─Źist glas je odlika ovih sestara. Kada s njima razgovarate, ne mo┼żete ih ne ─Źuti. Obje vole, i sjajno pjevaju. Dua je tu ljubav krunisala ┼żivotnim pozivom, a Lejla, tek za svoju du┼íu sa prijateljima. Ove ┼íarmantne plavu┼íe, uvijek su na istoj strani. Od malena su odgajane da budu samostalne, svjesne svojih vrijednosti. Dua sama pi┼íe tekstove svojih pjesama na osnovu bilje┼íki iz dnevnika koji je vodila kao tinejd┼żerka. Lejla je prezenterka Dnevnika.


Obje, svaka na svoj na─Źin govore o emancipaciji ┼żena, ohrabruju─çi ih da budu samostalne i svjesne svojih vrijednosti. Stoga i ne iznena─Ĺuje ┼íto su uzor brojnim mladim ┼żenama koje im nerijetko svoje dileme i probleme pi┼íu u porukama. Koliko god vam zvu─Źalo nevjerovatno ali Dua i Lejla ih ─Źitaju i na mnoge od njih i odgovaraju.

Dua Lipa je u dugogodišnjoj vezi sa modelom, Anvar Hadid. Lejla je u braku sa poznatim novinarom Galibom Gicićem.

Da li ─çe sestre ukrstiti glasove, pa nas iznenaditi nekim duetom ili zanimljivim intervjuom, vidje─çemo uskoro. Do tada, ostaje nam da uzivamo u njihovoj ljepoti i glasovima jedne iz muzi─Źkog a druge iz studija informativnog programa.

 

 

 

Podeli