DruštvoVesti

Dogovorena obnova 11 mostova između Srbije i BiH

Članovi Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije održali su sednicu na kojoj su razmotrili Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o održavanju i rekonstrukciji putnih međudržavnih mostova između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, koji je podnela Vlada.

Nakon što je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Enes Buhić obrazložio navedeni Predlog zakona, članovi Odbora su ga jednoglasno prihvatili.
Sednici je predsedavala predsednica Odbora Katarina Rakić, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: Snežana Petrović, Goran Pekarski, Dejan Kesar, Nikola Vojinović, Nikola Kožović, Maja Grbić, Veroljub Matić, Nataša Jovanović, Adrijana Pupovac, Milutin Mrkonjić, Ivana Nikolić i Milan Urošević.
Državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja, građevine i infrastrukture Enes Buhić rekao je da će rekonstrukcija rešiti problem prelaska granice jer su mostovi u lošem stanju i mogu ih prelaziti samo putnici i lakša vozila.

Dogovorena je obnova 11 mostova – Srbija će finansirati obnovu šest, a BIH pet mostova, rekao je Buhić.

Podeli