DruštvoVesti

RTV: Novi Pazar: Etiketiranjem pozivaju na linč novinara i neistomišljenika

RTV Novi Pazar najoštrije osuđuje postupak portala Sandžak press koji etiketira novinare, ali i pojedince, čiji stavovi nisu u skladu sa uređivačkom politikom ovog medija, iza kog svi znamo ko stoji, i čije je on mesto za obračunavanja sa nestomišljenicima.

Posebno zabrinjavaju pozivi na linč onih koji misle drugačije.

“Lov je otvoren na bošnjačke izdajnike. Nemilosrdno ih ubiti. Mi sebi to pravo dajemo. Na svim meridijanima od Pazara do Australije izdajnike Bošnjaka Sandžaka likvidirati nemilosrdno.  Poklat ćemo vas sve do jednog zapamtite”, samo je delić pretnji u jednom od komentara.

Iako je obaveza uredništva portala da uređuje i prateći sadržaj objavljenog teksta, komentar je bio dostupan čitaocima. Sporan je i tekst  koji je nesumnjivo, etiketiranjem i svojim sadržajem uticao na ovakve  komentare, koji su  uprkos veoma teškim i zabrinjavajućim pretnjama, ipak objavljeni.

U tekstu među onima kojima je “nacrtana meta na čelu” su i novinari RTV Novi Pazar, koji odgovorno, profesionalno i savesno obavljaju svoj posao.

 

Podsećamo da negativne stavove, koji se odnose na rušenje Arap džamije i izgradnju nove, deli većina žitelja ovog kraja. Naši novinari od onog trenutka kada je ova džamija i vredan  kulturno-istorijski spomenik porušen veoma profesionalno o tome izveštavaju i prenose stavove svih važnih faktora lokalne društvene zajednice. Kako, onima koji uređuju ovaj portal, ne odgovaraju mišljenja da je ovaj verski objekat pretvoren u komercijalni prostor, izgradnjom dućana, oni podstiču i podržavaju ovakve komentare.

Sandžak press u tekstu proziva, kako navodi, botove, a očigledno je da botovi bliski ovom portalu, i svi znamo kome, ostavljaju preteće komentare.

RTV Novi Pazar poziva udruženja novinara da osude ovaj postupak portala Sandžak press i utvrde odgovornost onih koji su “etiketirajuću” vest i komentar objavili, a nadležne iz Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva da hitno reaguju i pronađu i kazne pojedince koji stoje iza pretnji.

https://youtu.be/LODNnlVZPRA

Podeli