Kultura

Sutra u Galeriji MMC: Likovni salon mladih 2021. godine

”Likovni salon mladih 2021.” naziv je izložbe slika mladih autora iz cele Srbije, koja će sutra od 19 i 30 biti otvorena u Galeriji multimedijalnog centra u Novom Pazaru. Od 103 pristiga rada, među kojima su slike, crteži, grafike, kao i nekoliko digitalnih printova i skulptura, biće izložena 52 odabrana rada. Izložba će biti otvorena naredne dve nedelje, a posetioci će moći da je posete u grupamo po 10 uz poštovanje epidemioloških mera zaštite.

”Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da najavim izložbu ”uživo”, nakon duže vremena. Ljubitelji likovne umetnosti će od sutra imati priliku da vide zaista zanimljiva dela mladih autora, kaja ranije nigde nisu izlagana. Na otvaranju izložbe biće proglašena tri najbolja rada po mišljenju žirija, a obezbeđene su i nagrade za najuspešnije autore”, izjavila je organizatorka izložbe Ajla Dazdarević.

Galerija MMC novopazarskog Kulturnog centra je u februaru raspisala konkurs za mlade likovne stvaraoce od 15 do 35 godina starosti. Pristiglo je 103 rada od 73 autora. Imena laureata ovogodišnjeg Likovnog salona mladih biće objavljena na otvaranju izložbe, kada će biti organizovano i svečano uručenje nagrada.

S.Lj.

 

Podeli