Categories: Sport

Danko Kiković: Nagrada za igrača kola u Super ligi Srbije podstrek u nastavku sezone

Fudbaler Novog Pazara Danko Kiković rekao je danas da nagrada za najboljeg igrača kola u Super ligi Srbije predstavlja podstrek za njegove još kvalitetnije partije u nastavku sezone.

“Iskočio sam kao pojedinac posle dobre igre celog tima, što mi puno mi znači pred najvažnije mečeve u prvenstvu. Nadam se da ćemo da nastavimo u istom ritmu, kako ekipa, tako i ja, kao bismo došli do bodova neophodnih za opstanak u eliti. Drago mi je da sam se uklopio u sistem trenera Davora Berbera”, rekao je Kiković.

Dvadesetšestogodišnji vezista je u prethodnoj pobedi nad Proleterom (5:0) na Gradskom stadionu u Novom Pazaru postigao gol i upisao asistenciju, pa je proglašen za najboljeg igrača 28. kola Super lige Srbije.

On je debitovao je u najjačem domaćem rangu pre četiri godine u dresu Javora, a pre dolaska u Novi Pazar, igrajući za klub iz Ivanjice i lučansku Mladost, nastupio je na ukupno 19 superligaških utakmica.

“Nisam igrao više zbog spleta okolnosti. Bilo je nekih povreda, a menjali su se i treneri, pa je bilo raznih taktičkih zamisli. Mislim da sam u najboljem periodu, kada imam dovoljno iskustva za Super ligu. Drugačije je sada, nego kad sam imao 22 ili 23 godine”, ocenio je Kiković.

Prvotimac Pazara proveo je deo omladinskog staža u dvostrukom klupskom evropskom prvaku Portu, u koji je otišao sa 18 godina.

“Dobio sam poziv od Porta i tamo sam proveo lepih šest meseci. To iskustvo mi je mnogo značilo jer sam se upoznao s drugim sistemom rada. Saigrači su mi bili sada veliki asovi Andre Silva i Seržo Oliveira”, naveo je Kiković.

Novi Pazar će za osam dana u Novom Sadu gostovati trećeplasiranoj Vojvodini, u meču 29. kola Super lige Srbije.

M. Minić

 

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

9 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

15 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

15 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

15 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

16 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

16 hours ago