DruštvoVesti

Bez ublažavanja mera, ugostitelji ostaju zatvoreni i tokom narednih sedam dana

Sve dosadašnje mere ostaju na snazi, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba, saznaje “Blic”. Zasedanje je završeno stavom medicinskog dela Štaba da nema otvaranja tržnih centara i kafića.

Na današnjoj sednici donete su i nove mere: đaci u manjim grupa moći će da dođu u školu, popravljaju ocene i budu ocenjeni, a ulazak u Srbiju biće moguć sa uverenjem o primljene obe doze vakcine.

Krizni štab je usvojio zahtev Ministarstva prosvete da se omogući učenicima da u manjim grupama, uz striktno poštovanje epidemioloških mera, mogu da dođu u školu i budu ocenjeni. U skladu sa odlukama Kriznog štaba, Ministarstvo će definisati jasno uputstvo i proslediti ga školskim upravama.

Kada je reč o granici i uslovima ulaska u Srbiju odlučeno je da naši državljani i stranci mogu pokazati uverenje o primljenoj vakcini.Prema nezvaničnim navodima u odluci je i da vakcinacija treba da bude obavljena na teritoriji Srbije. Putnici moraju da imaju obe doze to jest da su vakcinisani i revakcinisani osim astra zeneke gde je dovoljna jedna doza jer je revakcina nekoliko meseci kasnije.

Sve mere koje su važile do sada ostaju do daljnjeg što uzači da su zatvoreni i ovu nedelju tržni centri i ugostiteljski objekti.

Izvor: Blic

Podeli