Notice: Undefined index: link in /home/rtvnp/public_html/wp-content/plugins/fv-wordpress-flowplayer/models/lightbox.php on line 102
Sindikat obrazovanja škole “Đura Jakšić”: Neistiniti navodi funkcionera SPP Zećirovića narušavaju ugled škole - Radio Televizija Novi Pazar
Categories: DruštvoVesti

Sindikat obrazovanja škole “Đura Jakšić”: Neistiniti navodi funkcionera SPP Zećirovića narušavaju ugled škole

Sindikat obrazovanja škole “Đura Jakšić” demantuje navode funkcionera SPP-a Edina Zećirovića iznesene na konferenciji za medije, kao činjenično neutemeljene, odnosno neistinite, a koji se tiču procedura oko izbora direktora te škole.

“Nakon sednice Nastavnitkog veća, prebrojani su svi glasovi i izborna komisija je javno saopštila konačne rezultate glasanja svim kandidatima i učesnicima NV u skladu sa Pravilnikom škole o radu nastavničkog veća. Izbornom postupku prisustvovali su predstavnici Sindikata obrazovanja i Unije sindikata što potvrđuju izveštaji komisije koja prati postupak izbora direktora škole. Izborna procedura sprovedena je tako da obezbeđuje zaštitu izbornog prava i izražavanje slobodne volje svih nastavnika” , saopštio je Sindikat obrazovanja ove ustanove.

Iz Sindikata obrazovanja navode da ne postoji ni jedan dokaz koji bi potvrdio da je došlo do vršenja pritiska, ucena i sugerisanja o glasanju za određenog kandidata.

“U izjavi se navodi povreda tajnosti glasanja, odnosno fotografisanje glasačkih listica što se moze smatrati insinuacijom i proizvoljnim zaključkom, obzirom da su svi nastavnici glasali iza paravana. U vremenu od raspisivanja konkursa do dana glasanja, na nivou ustanove ne postoje dokazi koji potvrđuju izjave koje se odnose na vršenje pritisaka, ucene i sugerisanje nastavnicima da glasaju za određenog kandidata”, dodaje se u saopštenju.

Tvrde da se ovakvim javnim obraćanjem visokog funkcionera SPP narušava ugled ustanove, nastavnog i nenastavnog osoblja, kao i da su saopštenje potpisali i radnici škole koji nisu članovi pomenutih sindikalnih organizacija.

“Sindikat obrazovanja OŠ “Đura Jakšić”, izražava zabrinutost zbog proizvoljnih izjava pojedinaca i apeluje na suzdržavanju u javnim obraćanjima koja mogu narušiti ugled škole, nastavnog i nenastovnog osoblja koji svojim zalaganjem i rezultatima opravdavaju dugu tradiciju obrazovanja i vaspitanja koju škola ima. Napominjemo da su sa ovom izjavom saglasni i ostali radnici OŠ “Đura Jakšić”, koji nisu članovi Sindikata, a svojim potpisom su dali saglasnost za ovu izjavu.”, zaključuje se u saopštenju sindikata.

 

 

Podeli

N N

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

5 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

10 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

11 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

11 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

11 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

11 hours ago