COVID-19Vesti

Nakon sjednice Štaba za vanredne situacije: U Novom Pazaru alarmantna situacija

Članovi Štaba za vanredne situacije grada Novog Pazara nisu zadovoljni odzivom na vakcinaciju žitelja ovog Grada, kao i nedovoljnim sprovođenjem i poštovanjem epidemioloških mjera. Sve to, kažu, dovelo je do porasta broja oboljelih i trenutno alarmantne epidemiološke situacije.

Član Štaba za vanredne situacije, direktor novopazarskog Doma zdravlja, Ervin Ćorović , rekao je nako sjednice održane danas da je epidemiološka situacija u gradu ozbiljno narušena i da prijeti veće pogoršanje ako se hitno svi ne pridržavamo propisanih mjera.

„Od javnih ustanova i javnih preduzeća zatražili smo danas na sjednici da podignu stepen sprovođenja protivepidemijskih mjera na najveći nivo, da se ulice dezinfikuju, a na građane po ko zna koji put apelujemo da nose maske, da drže distancu i da izbjegavaju masovna okupljanja. Situacija je zaista alarmanta, oboljevaju i mlađi ljudi, a mi danas očekujemo i odluke Republičkog štaba i pooštravanje mjera pa da se ponovo sastanemo i vidimo kako se one primjenjuju i poštuju kod nas, da li one daju željene rezultate“, rekao je direktor novopazarskog Doma zdravlja, Ervin Ćorović

Medicinski radnici nisu zadovoljni brojem vakcinisanih u ovom gradu, u poređenju sa ostalim gradovima u Srbiji, odziv je u  Novom Pazaru dosta manji, kaže Ćorović.

“Mi smo uradili apsolutno sve što smo mogli, vakcina imamo dovoljno, kao i vakcinalnih punktova. Mislim da jedini u Srbiji vakcinišemo i one koji se nisu prijavili preko e- Uprave, već ih prijavimo direktno kada dođu u Dom omladine, pozivamo ljude telefonom više puta, a odziv je i dalje mali“, rekao je Ćorović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izrazio je zabrinutost zbog porasta broja obolelih al ii slabog odziva za vakcinu.

“Svedoci smo da je u čitavoj zemlji, pa tako i u Novom Pazaru situacija zabrinjavajuća. Ja apelujem na sve sugrađane da se pridržavaju mera. Sve službe će pojačano kontrolisati primenu i poštovanje mera na terenu. Zbog slabijeg odziva, ja apelujem na sugrađane, posebno one iz rizičnih kategorija da se odazovu pozivu na imunizaciju jer prema podacima koji su nam dostupni, vidimo da je vakcina jedini način da se spreči oboljevanje i da se suzbije pandemija”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Danas je Republički krizni štab Vladi Srbije uputio predloge da od subote u podne do ponedjeljka u 6h bude zatvoreno sve osim cvećara, prehrambenih radnji, pumpi, apoteka i dostava hrane. Vladi je na razmatranje upućena i odluka da srednje škole od ponedeljka pređu na online nastavu.

Podeli