DruštvoVesti

Humanost na delu

 Udruženja građana “Otvorena ruka” i “Sevap” koja se bave humanitarnim radom, danas su Društvu za cerebralnu paralizu u Novom Pazaru, donirali pakete u vidu prehrambenih i namirnica za higijenu.

“Od samog osnivanja ove dve humanitarne organizacije, Društvo za cerebralnu paralizu je na spisku naših prijatelja kojima smo uvek izlazili u susret u teškim situacijama pa je tako bilo i sada”, kazao je ispred Otvorene ruke, Edin Kolašinac. On je dodao da su oni i privatno prijatelji, da se posećuju, druže, jer na taj način, kada im se pokaže pažnja, oni se osećaju ono što zapravo i treba da budu, građani kao i svi drugi koji žive sa nama a ne pored nas.

Sekretarka Udruženja za cerebralnu paralizu Adela Džanefendić je zahvalila ljudima iz ove dve humanitarne organizacije i pohvalila saradnju koja traje duži niz godina.

Ovakve i slične akcije treba da su primer svim novopazarcima koji mogu u ovoj situaciji koja je teška za sve, pomognu koliko su u mogućnosti i, kao što reče Kolašinac, na taj način obraduju one koji su slabijeg materijalnog stanja i vrate im osmeh na lice i veru da dobrih ljudi koji misle na druge, još uvek ima.

B.V.

Podeli