Filip Plain boravio u Raški

Jedan od najpoznatijih svjetskih modnih dizajnera Filip Plein boravio je danas u Raški, u fabrici “Luss tekstil”. On je sa vlasnicima te firme razgovarao o mogućoj saradnji i proizvodnji njegovih odevnih predmeta.

Njemački dizajner je rekao da je impresioniran onim što je vidio, te izrazio spremnost za saradnju jer je uvjeren da fabrika kraj Raške ima sve potrebne kapacitete za veliki posao.

Generalni direktor fabrike, Sava Mitrović, rekao je kako je posjeta Filipa Pleina pokazatelj da su Rašku oživjeli i mapirali je na karti svjetskih modnih centara, proizvodnjom vrhunskih odevnih predmeta.

Posjetu Pleina fabrici u Raški organizovala je Privredna komora Srbije, a njen predsjednik Marko Čadež kaže da je ta fabrika među najmodernijim u Evropi.

Posjeti i razgovorima sa Pleinom prisustvovao je i predsjednik Opštine Raška, Ignjat Rakitić. On je kazao da ga raduje to što je Raška postala opština iz koje u svijet odlaze najmoderniji odevni predmeti a da će saradnja sa Pleinom značiti nova radna mjesta u Raški.

Filip Plein jedan je od najčuvenijih svjetskih kreatora, brend mu je plasiran 1998. godine. Njegova prodajna mjesta ima svaka svjetska metropola.

A. N.

Podeli