Poziv građanima da pametno odvajaju otpad, uskoro novi kontejneri za reciklažu stakla

JKP “Gradska čistoća” pozvala je građane Novog Pazara da počnu pametno da odvajaju otpad te da sav prikupljeni otpad donesu u Reciklažni centar u Blaževu. U narednom periodu “Čistoća” će širom grada postaviti adekvatne kontejnere u različitim bojama kako bi građanima bilo lakše da sortiraju otpad.

Kapacitetei za reciklažu u novopzarskom reciklažnom centru povećani su pa se počelo i sa separacijom stakla. Do sada su u ovom centru prikupljani papir, karton i pet ambalaza, a sada će biti postavljeni i specijalni kontejneri za limenke i staklenu ambalažu.

Prema rečima ekologa iz JKP Gradska čistoća Emine Đerković jedan od najvećih ekoloških problema u Srbiji trenutno je neadekvatno postupanje sa otpadom.

“Pozivam građane da donesu sav reciklabilni otpad kako bismo mogli da da tretiramo i na adekvatan način složimo” – rekla je Đerković.

Većina otpada svakodnevno završava na deponijama. Kada bi građani samo malo poveli računa prilikom selekcije otpada to bi drastično uticalo na kvalitet životne sredine. Jer, nije svaki otpad za deponiju. Đerković je najavila i brojne aktivnosti i projekte gradske “Čistoće” poput radionica u školama i nagrada za škole koje prikupe najviše otpada.

K.R.

Podeli