DruštvoVesti

Hrabri Srećko Gegićev anđeo čuvar, spasio ga iz vatrene stihije

Fudbalski sudija Enes Gegić, kojem je policajac Srećko Branović kasno uveče 6. februara spasio život dugo će pamtiti to veče kada je umalo stradao. Tada je požar zahvatio poslovnu zgradu nekadašnjeg građevinskog preduzeća Razvitak u Novom Pazaru. Gegićeva kuća je na tri metra od tog objekta. Da nije bilo Srećka, ko zna da li bi danas razgovarao sa njim.

-Plamen je bio veliki, fasada na mojoj kući je počela da se topi, stakla na prozorima su popucala od toplote. Gasio sam vodom, crevom koje sam imao u dvorištu. Došli su vatrogasci iz Novog Pazara i Raške, bila je i policija… Nije mi bilo dobro, nagutao sam se dima i počeo sam da gubim svest. Tada mi je prišao policajac Srećko i uhvatio me za desnu ruku. Bolelo me je, imao sam opekotine. To je poslednje čega se sećam, priseća se Gegić.

Policajac Srećko Banović iz Policijske uprave u Novom Pazaru, te noći je bio dežuran, kad su mu kolege javile da gori “Razvitak.”

“Kolega Rizvanović i ja smo stigli brzo. Video sam čoveka koji je se gušio. Potrčao sam ka njemu, a on je počeo da pada. Podigao sam ga sa ženom koja se tu zatekla i smestio ga u službeni automobil. Utrčao sam u kola, upalio zvučnu i svetlosnu signalizaciju i brzo vozio prema Zdravstvenom centru. Na putu do bolnice, video sam da mu je sve lošije” , priča policajac i dodaje da tek nakon što ga je predao Hitnoj službi mogao je da odahne.

“Naslonio sam se na vozilo i video sam tek tad da sam i sam povređen. Povrede nisu bile teške, pa sam se vratio do mesta požara.Vatrogasci su požar stavili pod kontrolu i sprečili širenje na ostale objekte, a kada sam se uverio da nema više povređenih građana, otišao sam u Zdravstveni  centar gde mi je ukazana lekarska pomoć, rekao je Banović.

Gegić je neko vreme proveo na intezivnoj nezi, a sada se potpuno oporavio.

-Hvala Srećku Banoviću i njegovom kolegi Rizvanoviću. Zahvaljujući Srećku danas sam živ i ovde sa vama. Vatrogasci su profesionalno reagovali, sprečili su da se vratra proširi na obližnje kuće, kazao je Gegić.

 

Podeli