DruštvoVesti

Rijaset IZS: Katastar ispravio greške na parceli kod Velikog groblja

Rijaset IZ-e Srbije, Mešihat Islamske zajednice Sandžaka obratio se javnosti saopštenjem u kome tvrdi da je katastar ispravio greške na spornoj parceli.

“S radošću obaveštavamo javnost da je spor koji je postojao oko parcele kod Velikog groblja pravedno rešen.

Sve greške koje su nastale usled posljednjeg avionskog snimka 2011. godine, su ispravljene u skladu sa stvarnim stanjem ustanovljenim od strane katastra.

Sporni put vraćen je pravim vlasnicima, kao i preostale parcele. Označene su stvarne granice groblja, puta i parcela Islamske zajednice Srbije.

Zato molimo vernike da ne nasedaju na lažne informacije o navodnim “odbranama vakufa” iza kojih se krije pokušaj izazivanja međubratskih sukoba.

Apelujemo na sve roditelje da obrate pažnju i zaštite svoju decu od manipulacija kojim ih pojedinci pokušavaju zloupotrebiti i podstaći na nerede i međuverničko nasilje” – saopšteno je iz Rijaseta IZS.

Iz Rijaseta su se putem ovog saopštenja obratili i Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i pravosudnim organima, od kojih traže da pod hitno krene sa sprovođenjem zakona kako bi se sprečili mogući neredi.

“Zabrinjava činjenica da policijska uprava, sada, već po ustaljenoj praksi, danas nije pružila asistenciju sudskom izvršitelju u sprovođenju – pravosnažne sudske odluke – privremene mere. Na taj način je, po ko zna koji put odbila da postupi po zakonu i sprovede sudsku odluku, omogućavajući tako pojedincima da nesmetano nastave svoje nasilje i nezakonito postupanje.

Postavlja se pitanje – kakvu poruku, ovakvim postupanjem, Ministarstvo unutrašnjih poslova želi poslati građanima Sandžaka?

Da li se to građanima Sandžaka poručuje:

– Pojedinci su iznad zakona?

– Pravosuđe je suspendovano u Sandžaku?

Ili možda, da svaki pojedinac treba da uzme zakon u svoje ruke i tako dođemo do jednog anarhičnog stanja koje, kao da neki, priželjkuju?

Tražimo od svih državnih organa, a posebno od Ministarstva unutrašnjih poslova, da pod hitno krene sa sprovođenjem zakona i tako spreče moguće nerede i budu primer ostalim građanima i institucijama kako se zakon poštuje i sprovodi” – navodi se u saopštenju Rijaseta IZ-e Srbije, Mešihata Islamske zajednice Sandžaka.

Podsetimo, oko tridesetak pristalica Mešihata Islamske zajednice u Srbiji (IZuS), odnosno bivšeg muftije Muamera Zukorlića, okupilo se juče u 11 sati da “brani” plac u Ulici Rifata Burdžovića, nedaleko od novopazarskog Velikog groblja, gde Rijaset Islamske zajednice Srbije(IZS) na čelu sa reisom Seadom Nasufovićem gradi Islamski centar. Medijima se tom prilikom obratio predsednik Medžlisa Islamske zajednice Novi Pazar Enes ef. Ibrović koji je istakao da su okupljeni građani došli da brane vakuf od pravosudnih organa.

Podeli