PolitikaVesti

Đerlek: Nasilje u Sandžaku u porastu

Generalni sekretar Stranke pravde i pomirenja (SPP) Edin Đerlek ocenio je danas da je u porastu nasilje u Sandžaku i  da svi relevantni faktori treba da osude poslednji incident koji se dogodio  u jednom od novopazarskih kafića.

On kaže da za “eskalaciju nasilja u javnom i političkom životu Novog Pazara odgovornost snose vlast, tužilaštvo i pravosuđe”.

“Ovakav strašan vid nasilja je nešto što svi moramo osuditi, sve stranke, sve nevladine organizacije i svi relevantni faktori u Novom Pazaru. Ako ćutite na nasilje, ne reagujete na njega i okrećete glavu, vremenom ćete postati svi žrtve tog nasilja i to je ono što nas istorijske prilike uče. Ono što je još opasnije – imamo nasilje koje se polako normalizuje u našem društvu, koje postaje uobičajena pojava na koju se navikavamo”, kazao je Đerlek.

On je naveo da je lider SPP Muamer Zukorlić ranije upozoravao na eskalaciju nasilja, ukazujući na to da je njegov suštinski uzrok “sprega kriminala policije, tužilaštva i pojedinih predstavnika vlasti”.

“Pozivam tužilaštvo da preduzme odlučne korake protiv ovakvog vida nasilja, koji za cilj ima zastrašivanje, a vlast da se omane fizičkih obračuna na ovakav način”, poručio je Đerlek.

On je dodao da iz te stranke, zbog poplave mržnje i agresije na terenu, permanentno ukazuju na potrebu dijaloga i pomirenja.

Dvojica muškaraca koji su, kako kažu u SPP, napadnuti u kafiću, javnosti su poznati, jer već duže vreme optužuju lokalnu vlast u Novom Pazaru za “loš rad” i najbrutalnije vređaju moral pojedinaca i njihovih porodica, zbog čega su protiv njih podnete brojne prijave i tužbe. Oni na drštvenim mrežama imaju podršku, uglavnom, funkcionera i simpatizera stranke koju predstavlja Đerlek.

Podeli