DruštvoVesti

Novopazarska Gimnazija spremna za drugo polugodište

Zimski raspust je danas završen, a drugo polugodište će početi u ponedeljak. Đaci će nastavu pohađati po kombinovanom modelu kao i od septembra. Za početak nastave spremna je i novopazarska Gimnazija.

Dok će jedna polovina đaka u Gimnaziji 15 dana nastavu pohađati neposredno, druga će pohađati online i tako neizmenično. Direktor Novopazarske Ginmazije Nermin Dražanin kaže da je novopazarska Gimnazija spremna za početak drugog polugodišta.

Tokom pvog polugodišta Gimnazija u Novom Pazaru je funkcionisala dobro uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera.
Niži razredi osnovne škole nastavu će pratiti uživo, dok će stariji osnovci (od petog do osmog razreda) i srednjoškolci nastavu pratiti kombinovano – uživo i onlajn.
Časovi traju pola sata, a kao i na početku školske godine odeljenja se dele u dve grupe (grupa ne sme da ima više od 15 učenika), obavezne su maske za učenike na ulazu u školu, dok kad sednu u klupe mogu da ih skinu.

Za zaposlene u školi obavezno je da nose masku non-stop tokom boravka u školi.

Ministar prosvete Branko Ružić kaže da je obrazovni sistem spreman za nastavak školske godine. On je za RTS rekao da obrazovni sistem nije bio mesto gde je dolazilo do transmisije virusa zahvaljujući odgovornosti koju su pokazala deca i nastavno osoblje.

 

Podeli