Sport

Kvartet za titulu

Klub malog fudbala Novi Pazar predstavio je danas četvoricu novih igrača, s kojima će, prema najavama predsednika Fikreta Međedovića, najbolji tim jesenje polusezone u Prvoj futsal ligi Srbije pokušati da osvoji svoju prvu titulu prvaka države.

“Došlo je vreme da pojurimo titulu, koju naš grad dugo čeka. Iz tog razloga smo angažovali četvoricu odličnih igrača. Sa ovom ekipom, mislim da imamo realne šanse da dođemo do trofeja”, rekao je Međedović.

Ekipu koju predvodi trener Marko Gavrilović pojačali su Andreja Stojčevski i Lazar Milosavljević iz Crvene zvezde, kao i povratnici Mirza Hot i Dejan Jovanović, a otišao je jedino Stojan Milovac, čiji je novi klub rumunski Imperial Vet.

Posle šestomesečne pauze u karijeri, mesto između stativa ponovo bi trebalo da zauzme bivši reprezentativac Mirza Hot.

“Dobra smo ekipa, odlično pojačana i skockana. Nadam se tituli prvaka države, a zbog toga sam se i vratio”, kazao je Hot.

Dejan Jovanović je ostavio sjajan utisak tokom prvog boravka u Novom Pazaru, u koji se vratio posle polusezone u Požarevcu.

“Imam dve vicešampionske titule i mislim da je red da uzmemo titulu. U odnosu na moju prvu sezonu u klubu, kada smo bili vicešampioni sa šestoricom igrača, sada je ‘roster’ mnogo veći, a samim tim i šanse da stignemo do trofeja”, ocenio je Jovanović.

Andreja Stojčevski i reprezentativac Srbije Lazar Milosavljević osvajali su trofeje sa Ekonomcem, a Stojčevski i titulu prvaka države sa Crvenom zvezdom, iz koje su obojica stigli u Pazar.

“Od ove ekipe očekujem rad i disciplinu, kao i da se iz meča u meč spremamo za plej-of. Verujem da ćemo gradu doneti titulu, kao što je bio slučaj u Ekonomcu i Crvenoj zvezdi. Najveći konkurent je FON”, naveo je Stojčevski.

“Ekipu dobro poznajem i odlično sam prihvaćen. Mislim da ćemo radom i trudom uspeti da dođemo do vrha. Što se rivala tiče, pohvalio bih FON, Vranje i Vintersport, koji takođe žele titulu”, dodao je Milosavljević.

Novi Pazar je jesenji šampion Prve futsal lige sa 23 boda, a bod manje ima drugoplasirani FON.

Liga će biti nastavljena 6. februara, kada će Pazarci u derbiju 10. kola gostovati ekipi Vranja.

M. Minić

 

Podeli