Categories: Kultura

”Lavina” u društvu najboljih

Po izboru kritičara dnevnog lista ”Politika” pozorišna predstava ”Lavina”, koju je Regionalno pozorište radilo u kooprodukciji sa lazarevačkim Puls teatrom, svrstana je na listu deset najuspešnijih pozorišnih ostvarenja u Srbiji za 2020. godinu. Ovako veliki uspeh za kulturne poslenike može biti razlog da im odlazeća godina, koju bi mnogi da zaborave, ostane u lepom sećanju.

Samo par dana nakon vrlo uspešne premijere predstave ”Ako dugo gledaš u ponor”, stigla je i vest da je Regionalno pozorište sa predstavom ”Lavina” svrstano u red deset najboljih u Srbiji. Za novopazarske glumce, direktora, ali i sve kulturne poslenike to je dovoljno veliki razlog da ovu odlazeću, planetarno tešku godinu, pamte po velikom uspehu.

”Na naše iznenađenje, ne u smislu da ne znamo da je naša predstava dobra već zbog toga što su velika pozorišta u konkurenciji; to su pozorišta sa mnogo zaposlenih, sa velikim budžetima i tradicijom od preko 100 godina, i mi u njihovom društvu. Zaista smo ponosni zbog takvog uspeha”, izjavio je direktor Regionalnog pozorišta u Novom Pazaru Seadetin Mujezinović.

Dotatni razlog za ponos je i visokoplasirano 4. mesto na listi najuspešnijih, kao i činjenica da je ”Lavina” ostavila isa sebe pozorišna ostvarenja čuvenog Jugoslovenskog dramskog, , Ateljea 212, Beogradskog dramskog pozorišta i druge velike teatre.

Predstavu ”Lavina” koju je Regionalno pozorište radilo u koprodukciji sa lazerevačkim Puls teatrom, režirao je Stevan Bodroža po tekstu najprevođenijeg  turskog dramskog pisca Tundžera Džudženolua. U osnovi ove svevremenske drame je potčinjenost pojedica zakonima i običajima koji predhode njegovom životu i koji ga prevazilaze.

S.Lj.

 

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

PS u ful kontaktu: Dva zlata za Pazarce u Požarevcu

Mlađejniorski prvaci Srbije u ful kontaktu postali su Muhamed Dupljak i Tarik Rašljanin.

30 mins ago

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

1 day ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

2 days ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

2 days ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

2 days ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

2 days ago