Categories: KulturaVesti

Suze, smeh i najduži aplauz nakon premijere

Juče je premijerno izvedena predstava ”Ako dugo gledaš u ponor” na kojoj su glumci Regionalnog pozorišta intenzivno radili u poslednjem periodu.  Režiju za komad, rađen po romanu Enesa Halilovića, potpisuje Zlatko Paković, a rezultat je saradnje Regionalnog pozorišta i Kulturnog centra Novi Pazar. Kako je i najavljeno, pripeđena je odlična predstava koja nikog nije ostavila ravnodušnim.

Roman Enesa Halilovića ’’Ako dugo gledaš u ponor’’  bio je material, odnosno instrument za proučavanje same stvarnosti i sagledavanje iste kroz nekoliko uglova. Kroz priču o odrastanju devojčice Nejre u siromašnjoj porodici do njenog punolestva predstavljena je klasna pripadnost koja postaje sudbina.

Očekivanja reditelja Zlatka Pakovića u potpunosti su ispunjena.

”Divne su reakcije i očekujem da se predstava igra. Ovo je sada repertoarska predstava Regionalnog pozorišta u koprodukciji sa Kulturnim centrom Novog Pazara i ona treba da bude na repertoaru redovno” kazao je Paković.

Energija uložena u ovu kamernu predstavu oduševila je književnika Enesa Halilovića, autora romana ”Ako dugo gledaš u ponor”.

”To je ogromna energija, svidela mi se i njihova strast sa kojom su igrali. Ova priča pripada i njima i oni su je večeras na svoj način podelili sa publikom . Oni su uzeli neke simbole iz mog dela i zalepršali u nekom drugom smeru ali su ostali verni mom romanu” objašnjava Halilović.

Glumci su sinoć nagrađeni najdužim aplauzom. Iako je pozitivna trema bila prisutna, interakcija sa publikom koja je bila na bini dala im je dodatnu energiju, kazala je glumica Anđela Marić koja u predstavi tumači lik Nejre.

”I ja mislim da je ovo od svih naših predstava najduži aplauz. Videli ste da je tokom predstave publika bukvalno disala sa nama, jako sam ponosna i predivna je publika bila koja daje energiju i ako smo mi to sve probali već više mesec dana, interakcija sa publikom je bila predivna i utisci su fantastični” kazala je Marić.

Direktor Regionalnog pozorišta Seadetin Mujezinović kazao je da je izuzetno ponosan na kompletan projekat i saradnju sa Kulturnim centrom. Ova godina, uprkos brojnim izazovima, za njih je bila izuzetno uspešna.

”Čini mi se da smo mi jedno od retkih pozorišta u Srbiji koje je imalo premijeru krajem godine. Tako da smo zadovoljni i već odmah igramo reprizu i nadam se da će građani Novog Pazar koji dođu uživati u ovoj predstavi”kazao je Mujezinović.

Sinoćna premijera predstave održana je uz strogo poštovanje svih mera.

 

 

Senada Kalić

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

10 hours ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

11 hours ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

14 hours ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

16 hours ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

19 hours ago

Međedović gubi u Madridu: Lehečka vodi 1:0 u setovima

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović, izgubio je prvi set u drugom kolu masters turnira…

20 hours ago