COVID-19Vesti

SDPS: Ne podležite kampanji “antivaksera”

”Početak vakcinacije u Srbiji predstavlja ohrabrujuću vest i u ovom trenutku najvažnije je da se vrati poverenje građana u državu i njene institucije, a posebno u medicinsku struku” smatrajuu SDPS-u i isiču da je važno da građani ne podlegnu još uvek snažnoj kampanji ”antivaksera”.

SDPS podseća da je država Srbija među prvim zemljama u Evropi počela vakcinaciju, što pokazuje odgovornost prema svojim građanima i spremnost da uloži dodatna materijalna sredstva i ljudske resurse u borbi protiv ove pošasti.

”Vakcina je civilizacijska tekovina, koja je u prošlosti pomogla kod iskorenjivanja najtežih bolesti i učinila svet sigurnim i zdravim. Zbog toga nema mesta za spekulacije i zlonamerna tumačenja danas, kada ceo svet s nestrpljenjem očekuje masovno vakcinisanje”, naglašavaju u toj stranci.

SDPS smatra da predstojeće praznike svi treba da dočekaju svesni da opasnost nije prošla, kao ni da korona virus ne nestaje i da zato svi svojim ponašanjem daju primer kako se čuvaju i sopstveni životi i životi drugih.

”Svet se nalazi na velikom ispitu, najvećem posle Drugog svetskog rata, a principi solidarnosti i požrtvovanosti od presudnog su značaja”

Podeli