DruštvoVesti

Ilma Dupljak dobitnica “Tavusove nagrade”

Ilma Dupljak, studentkinja geografije na Prirodno – matematičkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici dobitnica je Tavusove nagrade za brojne humane podvige u ovoj godini.

Ona je u ovoj godini izgradila kuću za dva jetima u novopazarskom naselju Trnava, tokom pandemije korona virusa pomagala je snabdevanje zdravstvenih ustanova u Sandžaku neophodnim medikamentima, delila humanitarne pakete, obezbeđivala novac za kirije, tokom meseca Ramazana uz svoj narod pomagala je i onima kojima je to bilo potrebno van granica naše zemlje.

“Zahvaljujem se, pre svega, Bogu što mi je dao priliku da budem posrednik u dobru, zatim i svim divnim ljudima koji su pomogli da se realizuju akcije, a Tavusu hvala što je prepoznao u meni želju da pomognem. Nadam se da ćemo uz Božiju pomoć i pomoć dobrih ljudi nastaviti da širimo dobro”, kazala je dobitnica.

Nevladina organizacija “Tavus” ovu nagradu ustanovila je nedavno, sa željom da dodela bude tradicionalna. Dodeljivaće se svake godine mladima od 17 do 27 godina za doprinos zajednici građanskim aktivizmom.

“Ilma je dostigla značajne rezultate, mogu slobodno da kažem grandiozne. Zato nam je čast što je komisija odlučila da baš ona bude dobitnica”, kazao je predsednik udruženja “Tavus” Enes Dupljak.

Ono što je Ilma uradila služiće kao trajno dobro, ali i kao odličan primer njenoj generaciji da se što više ističe u ovakvim podvizima.

Podeli