Rusija:  Zabeležen rekordan broj NOVOZARAŽENIH I UMRLIH od početka pandemije

U Rusiji je u protekla 24 sata potvrđen rekordan broj novozaraženih i umrlih od korona virusa.

Kako je saopšteno u Moskvi, potvrđeno je 25.487 novih slučajeva COVID-19, što je najviše od početka pandemije.

Prethodno je najviše novoobolelih registrovano 23. novembra – 25.173. Od početka pandemije ukupno je potvrđeno 2.187.990 inficiranih, a Rusija je po broju potvrđenih slučajeva zaraze peta u svetu.

Od korona virusa umrle su još 524 osobe, što je najveći broj smrtnih slučajeva u toku dana od početka pandemije, navodi TAS S. Prethodnog dana broj umrlih je bio 507, a umrle su ukupno 38.062 osobe.

Od korona virusa u Rusiji su se oporavile još 25.073 osobe, a ukupan broj pacijenata koji su pobedili korona virus je 1.685.492.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin izjavio je da aktuelne restrikcije u Moskvi zbog pandemije korona virusa omogućuju da se izbegne prolećni scenario kada je bio uveden “lokdaun”.

Moraćemo da živimo u ovom režimu sledeći mesec i po. Čak i Novu godinu ćemo, najverovatnije, proslaviti kao porodični praznik, u malom krugu porodice – napisao je Sobjanjin u svom blogu, prenosi TAS S.

Istovremeno, kako je dodao, industrijska preduzeća, prodavnice, industrija usluga nastavljaju da rade.

– Zahvaljujući primenjenim merama dosad je bilo moguće izbeći najteži prolećni scenario pandemije sa totalnim zatvaranjem apsolutno svega – rekao je on.

Sobjanjin je pozvao stanovnike Moskve da budu oprezni i ne rizikuju svoje zdravlje.

U Moskvi su dosad registrovana 571.102 slučaja korona virusa, a umrlo je 8.603.

 

 

Izvor: Tanjug

Foto: MAXIM SHIPENKOV / EPA;

Podeli