Društvo

Građani biraju projekte do kraja novembra

Novopazarci i ove godine, drugi put zaredom, imaju mogućnost da utiču na kreiranje lokalnog budžeta. Naime, online glasanje za projekte koji će se finasirati gradskim sredstvima naredne godine, počelo je 16. i trajaće sve do 30. novembra. Iz Gradske urpave pozivaju građane da glasaju u što većem broju za projekte za koje smatraju da će unaprediti kvalitet života u ovom gradu.

Da li će se naredne godine rekonstruisati Kula motrilja, graditi nova školska igrališta; da li će se osnovati Fond za pomoć u lečenju dece sa retkim bolestima, ili Centar za razvoj mladih talenata, hoće li se graditi dečiji vrtić kod škole ”Bratstvo” i da li će rečno korito Trnavice biti ukorićeno – zavisi od glasova građana. Do kraja meseca oni imaju mogućnost da biraju po dva od ponuđenih 6 projekata, ili pak predlože novi projekat za koji smatraju da njihov život može učiniti lepšim i kvalitetnijim. Na osnovu dosadašnjeg glasanja, može se zaključiti da su Novopazarci zainteresovani za učešće u kreiranju gradskog budžeta.

Ovakvo ispitivanje građana je veoma značajno, kako za građane, koji mogu da učestvuju u procesima donošenja odluka, tako i za sam grad, koji može na osnovu onoga šta su građani rekli, lakše da formira budžet. Osim ovog glasanja, Grad Novi Pazar je pokrenuo ceo proces javne rasprave, koja će se potom održati”, izjavila je načelnica Odeljenja za inforisanje GU Novi Pazar, Hana Salihagić. Ona je rekla da zbog nestabilne epidemiološke situacije, još uvek nije definisano na koji način će ona biti organizovana.

S.Lj.

Podeli