Sport

Fudbalski klub Novi Pazar pokrenuo žensku sekciju

Fudbalski klub Novi Pazar pokrenuo je žensku sekciju, a prvi trening u Šutenovcu vodili su Bajro Župić i Ismet Ugljanin.

“Ideja je od pre dva, tri meseca.S ljudima koji vode pazarskog superligaša, odlučili smo da foriramo ženski klub. Pozivam devojčice koje imaju želju da treniraju, a rođene su 2003, 2004. godine i kasnije, da nam se priključe. Mogu da nam se jave na terenima u Šutenovcu ili na Gradskom stadionu”, rekao je Ugljanin.

Prema najavama, ženska ekipa Novog Pazara od proleća bi trebalo da zaigra u amaterskoj regionalnoj ligi.

“Odluka o formiranju ženske sekcije pravi je potez pazarskog kluba. Na prvom treningu bilo je oko 10 devojčica. Sportski savez grada radi na afirmaciji ženskog sporta, a mi smo im se na ovaj način pridružili”, naveo je Ugljanin.

Generalni sekretar novopazarskog Sportskog saveza Nermin Zećirović ocenio je da je formiranje ženskog fudbalskog kolektiva bitno za popularizaciju ovdašnjeg sporta.

“Čestitam čelnicima Novog Pazara na sjajnoj ideji da okupe što više devojčica, a mi iz Sportskog saveza smo tu da im pružimo podršku. Očekujemo veliki odziv”, kazao je Zećirović.

M. Minić

 

Podeli