DruštvoVesti

Savjet za bezbjednost saobraćaja o gorućim problemima

Održana je prva sjednica novog saziva Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Novog Pazara. Članovi Savjeta razgovarali su o stanju u saobraćaju, a u cilju rješavanja određenih problema donijete su konkretne odluke.

Sjednici su prisustvovali prvi čovjek Novog Pazara Nihat Biševac, načelnik Policijske uprave Nermin Ljajić i načelnica Odjeljenja saobraćajne policije Irma Kolašinac. Sa ostalim članovima Savjeta diskutovalo se o gorućim problemima, a za koje su rješenja na pomolu.

“Razgovarali smo o aktuelnoj situaciji na raskrsnici kod “Iskrinog” stadiona. U poslednje dve nedelje značajno je tu pogoršana situacija. Dogodilo se nekoliko saobraćajnih nesreća. Neophodno je regulisati tu raskrsnicu što pre, otežavajuća okolnost je to što se radi o državnom putu za koji je nadležno Javno preduzeće “Putevi Srbije”. Doneli smo zaključak da saobraćajni inženjeri Tehničke škole odrade smernice koje vode ka rešenju, da onda naručimo projekat od ovlašćene kuće. Mi u Novom Pazaru nemamo inženjera sa “velikom” licencom koja je potrebna kako bi se realizovao projekat i gradilo nešto na državnom putu”, rekao je predsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja Mirsad Jusufović.

Donijeta je i odluka da se u zonama škola posatve vibro trake, na dionici puta kod škole u Lukarima biće postavljen merač brzine. U određenim ulicama biće promjenjen smjer kretanja. Uskoro bi centralne gradske ulice tokom večeri u periodima najvećih gužvi i nepoštovanja saobraćajnih propisa mogle biti zatvarane za saobraćaj, predloženo je na sjednici Savjeta.

A. N.

Podeli