Društvo

Stigla vredna medicinska oprema

U Opštu bolnicu Novi Pazar danas je stigla vredna medicinska oprema koje je uputilo Ministarstvo zdravlja a nakon sastanka predsednika Aleksandra Vučića sa direktorima kovid bolnica. Kako je i dogovoreno stigao je jedan mobilni rentgen apart i deset kardio respiratornih monitora.

Kako je i dogovoreno prošle nedelje na sastanku u Beogradu danas je stigla vredna medicinska oprema u Opštu bolnicu Novi Pazar, koja funkcioniše kao regionalni kovid centar. Mobilni rentgen je već smešten u kvid zonu, odnosno na infektivno odeljenje, a kardio respiratporne monitore koristiće intenzivna nega i anestezija.

”Nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, predsednik Vučić i Ministar zdravlja dodelili su Opštoj bolnici pomoć u opremi koja se sastoji od 10 kardio respiratornih monitora kvalitetne izrade koji će mnogo pomoći u praćenju stanja pacijenata i jednog mobilnog rentgen aparat”, kazao je načelnik anestezije dr Nermin Feković.

Feković je istako da ovo nije prvi put da u ovdašnju bolnicu stiže vredna oprema.

“U prvoj donaciji je došlo 10 respiratora, kasnije u dva navrata 20 respiratora i 10 monitora. Takođe je došao i ogroman broj propratne opreme i tehničkih sredstava koji su potrebni za održavanje tih aparata. Takođe, špric pumpi, infuzionih pumpi, monitora portabilnih, pulsnih oksimetara i ostalih potrebnih elemenata za funkcionisanje tih aparata”, objasnio je Feković.

Na sastanku je dogovorena kupovina novog sanitetskog, potpuno opremljenog vozila za šta je Dom zdravlja već dobio sredstva, a nabavka je raspisana. Očekuje se da u ovdašnju bolnicu stigne još jedno novo sanitesko vozilo.

Podsećamo, pri kraju je javna nabavka za dva statična digitalna rentgen aparata.

A. Ademović

Podeli