SvetVesti

Broj žrtava zemljotresa porastao na 102, spasioci u Izmiru izvukli još jednu devojčicu iz ruševina

IZMIR – Broj stradalih u zemljotresu porastao je na 102, a američka služba za geologiju procenila je da je potres bio magnitude 7 stepeni, dok su nadležni u Turskoj saopštili da je bio nešto slabiji.

Najveći broj žrtava, njih 98, je u Izmiru, dok su dve devojčice poginule na grčkom ostrvu Samos, prenosi Rojters. U zemljotresu je povređeno 994 osoba u Izmiru, od kojih je još 147 na bolničkom lečenju, a spasioci pretražuju još pet zgrada u potrazi za nestalima.

Angažovano je oko 8.000 spasilaca i 25 pasa tragača.

Podignuto je više od 3.500 šatora i 13.000 kreveta koji služe kao privremeno sklonište za ljude koji su ostali bez krova nad glavom.

Kako se navodi, ovo je najsmrtonosniji zemljotres koji je pogodio Tursku u poslednjih 10-ak godina.

Zemljotres jačine od skoro sedam stepeni koji je u petak potresao egejsku obalu Turske i grčko ostrvo Samos, osetio se do Atine i Istanbula, a najviše je štete izazvao je u Izmiru.

Nakon prvog zemljotresa, osetilo se malo više od 800 slabijih potresa.

Spasioci u Izmiru izvukli još jednu devojčicu iz ruševina

Turski spasioci izvukli su još jednu devojčicu iz ruševina stambene zgrade u Izmiru, četiri dana nakon razornog zemljotresa koji je zadesio Tursku i Grčku.

Ajda Gezgin, beba, izvučena je živa iz ruševina zgrade i odneta do ambulantnih kola dok su okupljeni građani oduševljeno pozdravljali podvig spasilaca i aplaudirali im, preneo je AP.

 

Izvor: Tanjug

Foto: EPA-EFE/STRINGER

 

Podeli