Poznata imena skoro svih ministara

Mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić saopÅ”tila je imena skoro svih ministara. Čeka se potvrda za određene pozicije iz SPS-a. Nova lica u kabinetu biće Tatjana Matić, Anđelka Atanasković, Irena Vujović, Maja Popović, Marija Obradović, Tomislav Momirović, Darija Kisić Tepavčević, Maja Gojković, Gordana Čomić, Ratko Dmitrović. Aleksandar Vulin i NebojÅ”a Stefanović rotirali resore. Lider SNS-a Aleksandar Vučić najavio energičnu borbu protiv kriminala i korupcije.

Brnabić: Šest ministara koji nisu imali veze sa SNS-om i SPS-om

Ana Brnabić je rekla da će, od ukupnog broja članova vlade, kojih će biti 23, čak 11 biti žene, kao i da je oko 50 odsto novih ministara.

Istakla je da je među njima i Å”estoro onih koji do sada nisu imali veze ni sa SNS-om i SPS-om.

Navela je da su to Gordana Čomić, Darija Kisić Tepavčević, Tomislav Momirović, Anđelka Atanasković, Ratko Dmitrović i Maja Popović.

Suzana Paunović generalni sekretar predsednika Srbije

PoÅ”to Nikola Selaković odlazi na čelo Ministarstva spoljnih poslova, novi generalni sekretar predsednika Republike biće Suzana Paunović.

Rotirali se Vulin i Stefanović

Ministar odbrane bićeĀ NebojÅ”a Stefanović, evropskih integracijaĀ Jadranka Joksimović, ministar prosvete biće iz SPS-a (čeka se potvrda iz te stranke), ministar zdravlja bićeĀ Zlatibor Lončar, rada i socijalne politikeĀ Darija Kisić Tepavčević, omladine i sportaĀ Vanja Udovičić, kultureĀ Maja Gojković, za ljudska prava i druÅ”tveni dijalogĀ Gordana Čomić, za brigu o porodiciĀ Ratko Dmitrović, za brigu o seluĀ Milan Krkobabić.

RazmiŔlja se o potpredsedničkim mestima i ministrima bez portfelja.

Irena Vujović, Tomislav Momirović i Maja Popović u Vladi

Ministar poljoprivrede bićeĀ Branislav Nedimović,Ā zaÅ”tite životne sredineĀ Irena Vujović, rudarstva i energetikeĀ Zorana Mihajlović, pravdeĀ Maja Popović, državne upraveĀ Marija Obradović, građevineĀ Tomislav Momirović.

Selaković na čelu MSP, Vulin na čelu MUP-a…

Ana Brnabić: Ministar spoljnih poslova bićeĀ Nikola Selaković, ministar unutraÅ”njih poslovaĀ Aleksandar Vulin, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacijaĀ Tatjana Matić, ministar finansijaĀ SiniÅ”a Mali, ministarka privredeĀ Anđelka Atanasković.

 

Kada je reč o sastavu vlade, sve je reÅ”eno osim imena jednog ministra bez portfelja iz redova SPS-a, naveo je predsednik Vučić.

Naveo je da je potrebno da dijalog postane vrednost koju će ljudi u Srbiji da poÅ”tuju.

Zatraženo je i da srpska ekonomija brže raste, a Brnabićeva je pozvala Vučića da prisustvuje sednicama Vlade o rastu BDP-a i pregovora Beograda i PriÅ”tine.

Vučić je naglasio evropsku perspektivu Srbije i ispunjavanje obaveza, ali, kako je rekao, Srbija neće biti spremna da sprovodi u delo ono Å”to nijedna članica Unije nije napravila.

RTS

A. N.

Podeli