Kultura

Počinje ”Damski festival literature” u Novom Pazaru

”Damski festival literature” počinje sutra u Novom Pazaru i trajaće dva dana. Prvu manifestaciju ovog tipa organizuju Centar za razvojnu politiku i saradnju i novopazarski Kulturni centar, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja. Cilj je afirmacija ”ženskog pisma”, a osim spisateljica iz Novog Pazara, u petak od 19h u Galeriji MMC književnoj publici predstaviće se i pesnikinje iz Beograda.

”Planirano je da prvog dana, u petak, održimo okrugli sto o položaju žene u savremenoj književnosti, a nakon toga poetsko veče za publiku. Drugog dana obićićemo kulturno-istorijske spomenike u Novom Pazaru. Nadam se da će ”Damski festival literature”, prvi ove godine, postati tradicionalna manifestacija, jer će se predstaviti ”žensko pismo” i spisateljice iz zemlje, a kasnije može biti i iz okruženja”, izjvila je urednica književnog programa u Kulturnom centru Novi Pazar, Almira Suljević.

Insertima iz književnog stvaralaštva na Prvom damskom festivalu literature predstaviće se Gordana Boranijašević i Dejana Nikolić iz Beograda i novopazarske pesnikinje: Nadija Rebronja, Selma Hasanović, Birsena Džanković i Belma Husović. Moderator je književnik Enes Halilović, a festival će otvoriti urednica književnog programa u Kulturnom centru Novi Pazar Almira Suljević.

S.Lj.

 

Podeli