Kultura

Otvorena izložba slika inspirisanih Sandžakom

Ljubitelji likovne umetnosti naredne dve nedelje imaju priliku da pogledaju dela nastala u okviru 19. saziva likovne kolonije ”Sandžak inspiracija umetnika”. Izložba je otvorena u petak u Galeriji Multimedijalnog centra, uz poštovanje svih preporučenih mera zaštite od korona virusa.

Novi Pazar je i prošle godine bio centar umetničke inspiracije, kada je, u okviru 19. saziva kolonije, 11 umetnika stvaralo svoja umetnička dela. Slike Lamije Basara, Mirka Dragovića, Aleksandre Grozdanović, Nurudina Mašovića, Srđana Mićića, Nađe Milivojević, Milovana Panića, Muharema Radetinca Rafa, Ermine Rešić, Ajše Šabanović i Jugoslava Vlahovića sada su dostupne na uvid i široj likovnoj publici.

”Dela nastala na 19. sazuvu kolonije večeras su izložena u Galeriji i publika može da ih vidi na okupu, da oseti likovne poetike i senzibilitete umetnika koji nam dolaze iz Crne Gore, Srbije, Severne Makedonije, BiH kao i umetnici iz Novog Pazara”, rekla je koordinatorka Galerije MMC Ajla Dizdarević. Ona je pozvala ljubitelje umetnosti koji nisu mogli da dođu na otvaranje izložbe da u narednim dnaima posete Galeriju MMC.

Organizator likovne kolonije ”Sandžak inspiracija umetnika” je Kulturni centar uz podršku Grada Novog Pazar i Ministarstva kulture i informisanja.

S.Lj.

Podeli