Promocija ”Kvartide” u subotu

Slike sa likovne kolonije ”Sandžak inspiracija umetnika” izložene su u Galeriji Multimedjanog centra i večeras će biti prezentovane likovnoj publici.  U istom prostoru sutra od 19 časova biće priređena promocija knjige ”Kvartida”, autora Šabana Šarenkapića.

Novi roman Šabana Šarenkapića prati životnu priču tri člana jedne porodice bitno određenu raspadom pazarske mahale i drugom polovinom dvadesetog veka.

”Nakon duže vrmena ljubitelji knjige će imati prilike da prisustvuju promociji novog romana našeg sugrađanina Šabana Šarenkapića. Promocija će biti održana sutra veče, tačnije u subotu u 19 časova u Galeriji Multimedijalnog centra. Na promociji će govoriti Maša Tomanović, urednica Izdavačke kuće Dermabuks, predsednik Udruženja pisaca Buks Zehnija Bulić,  kao i sam autor”, najavljuje urednica književnog programa u Kulturnom centru Novi Pazar Almira Suljević.

Napominje da će se na ovoj književnoj manifestaciji ispoštovati sve epidemiološke mere, kao što je nošenje maski, razmak među ljudima i dezinfekcija na samom ulazu.

Uz poštovanje epidemioloških mera u istom prostoru večeras otvara se izložba slika inspirisanih Sandžakom, nastalih u okviru 19.Likovne kolonije ”Sandžak inspiracija umetnika”. Na sutrašnjoj promociji knjige kulturni poslenici mogu pogledati i postavku slika pomenute kolonije.

S.Lj.

 

Podeli