Pala vlast u Sjenici – iz minuta u minut

U Sjenici danas došlo do prekomponovanja vlasti.

Na sednici sjeničke Skupštine formirana je nova vladajuća većina koju od danas čini 10 odbornika SDA Sandžaka, 7 odbornika Sandžačke demokratske partije (SDP) i za sada 3 odbornika Srpske napredne stranke (SNS).


Do promene vlasti došlo je nakon glasanja zapisnika sa prethodne sednice, za koji su glasali svi odbornici prisutni u skupštinskoj sali njih 38.

Predlog 13 odbornika o određenim izmenama dnevnog reda podržala su tri odbornika SNS-a koji su do sada bili u vladajućoj koaliciji. Samim tim postojeća koalicija više ne postoji

11h Predsednik Skupštine Rejhan Kurtović odredio je pauzu bez saglasnosti odborničke većine, a 20 odbornika je nastavilo da usvaja dnevni red, jer kako su i sami rekli pauza nije određena po Zakonu.

11:30h Odbornici, koji su izašli na pauzu su se vratili, a Rejhan Kurtović iz Stranke pravde i pomirenja je odložio sednicu Skupštine i zakazao novu za 14.10.2020.godine, a odbornici nove skupštinske većine to nisu prihvatili i nastavili su da rade prema dnevnom redu. Kako je rečeno na sednici, prema Poslovniku u tom slučaju sednicom presedava najstariji odbornik, koji je od prisutnih u tom trenutku Momir Kovačević.

11:50h Odbornici sada opozicije ne dozvoljavaju odbornicima nove skupštinske većine da nastave sa radom.

Rasprava u toku

 

 

 

 

Podeli