DruštvoVesti

Počinje festival dokumentarnog televizijskog filma

Ljubitelji kulturnih dešavanja u Novom Pazaru mogu u petak pogledati više televizijskih dokumentarnih filmova u okviru Festivala, koji organizuje udruženje „Journalistic plan“.

Na repertoaru su, pored ostalog, autorska dela novinara iz Prištine Žarka Joksimovića i Aleksandre Jovanović, kao i autorke Jasne Đurović iz emisije Exploziv Prve televizije.

„Svi autori su više puta nagrađivani za televizijske sadržaje koje su pripremali. Neki od filmova su visoko kotirani na najprestižnijim festivalima u zemlji i regionu. Drago nam  je što će publika u Novom Pazaru upravo od njih čuti koliko su dokumentarni filmovi važni i koliko oni čine da se od zaborava sačuvaju ljudi, događaji, tradicija…“, kažu iz udruženja „Journalistic plan“.

Najavljeno je da će u prostorijama Media centra u petak, 18. septembra od 19 sati, pre reči autora, biti prikazani filmovi: „Đurđevdan u selu koga više nema“, „Džemilja gorska hanuma“ i „Čovek koji nije voleo vaterpolo,a postao je najbolji na Svetu“.

Cilj projekta je da promoviše dokumentarni film, koji publika u Novom Pazaru na ovaj način nije mogla često pratiti, da informiše kroz ovu vrstu kulturnih ostvarenja o realnim događajima i ljudima i predoči važnost ovog televizijskog stila.

Zbog aktuelne situacije sa korona virusom neki od dokumantarnih sadržaja po izboru udruženja „Journalistc plan“ biće prikazani i online.

Festival dokumentarnog televizijskog filma podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

K. R.

Podeli