Umetnost i kultura u kontekstu pandemije

”Umetnost i kultura u kontekstu pandemije virusa COVID 19” tema je najnovije sesije dijalog kafea u Centru za decu i mlade ”Duga”. O auktuelnoj temi povodom Dana evropske baštine u dijalog kafeu su učlestvovali umetnici iz Novog Pazara, Novog Sada i Beograda.

Dan evropske baštine je manifestacija kojom se promovišu različitosti kulture, umetnosti, običaja i tradicije evropskih naroda. Dijalog kafe o aktuelnoj temi organizovao je Centar Duga.

”Uključena su tri dijalog kafea Novi Pazar, Beograd, Novi Sad, imamo i jednu govornicu iz Zagreba i drago nam je da nas iz Novog Pazara predstavljaju istaknuti mladi umetnici Adem Mehmnedović, pijanista pred kojim je internacionalna karijera i slikarka Zerina Bogućanin, čiji rad zavređuje svaku pažnju”, izjavila je direktorka centra ”Duga” Fatima Durović.

Dan evropske baštine je sjajna prilika za dijalog o umetnosti, kulturi i baštini – ističe Durović.

”Upravo dijalog kafe kao platforma koja se oslanja na digitalne tehnologije omogućava da se mladi ljudi iz različitih gradova nađu za istim stolom i razgovaraju o umetnosti i kulturi koja nam je neophodna u ovim izazovnim vremenima i koja je katalizator duhovne promene i isceljenja jednog društva”, rekla je Durović.

Dani evropske baštine svake godine imaju i temu kojom s ezemlje sveta bave na različite kreativne načine. Tema 2020.godine slavi nasleđe i obrazovanje.

S.Lj.

 

Podeli