Sport

Biševac: Hena Kurtagić je uzor devojčicama iz Novog Pazara

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas na prijemu u čast mlade odbojkašice Hene Kurtagić, koja je na nedavnom Evropskom juniorskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju sa Srbijom i proglašena ja za najbolju srednju blokerku na kontinentu, da je šesnaestogodišnja reprezentativka uzor mladim sugrađankama.

“Srbija je odbojkaška velesila u muškoj i ženskoj konkrenciji. Reprezentacija osvaja medalje na velikim takmičenjima, a poslednja iz Zenice za nas ima poseban sjaj zbog učinka Hene Kurtagić. Ona je izdanak ovdašnje škole odbojke, a sada igra za šampionsku ekipu obrenovačkog TENT-a i zvanično je najperspektivnija odbojkašica Srbije”, rekao je Biševac.

On je istakao da je Hena Kurtagić veliki talenat i pravi sportski biser i da veruje da će, kao i mladi atletičar Elzan Bibić, u dogledno vreme da osvoji i ovde toliko čekanu olimpijsku medalju.

“Ubeđen sam da će uskoro donositi medalje i sa najvećih takmičenja u seniorskoj konkurenciji. Zbog nje smo još jednom prepoznati kao grad sporta i grad odbojke, s obzirom da imamo muškog superligaša. Tu je i ženski klub, a mi ćemo nastaviti da razvijamo žensku odbojku i ženski sport”, kazao je Biševac.

Šesnaestogodišnja Kurtagić navela je da je svesna rezultata koji je postigla, ali i da već razmišlja o novom izazovu.

“Kratak predah od obaveza iskoristila sam da dođem u rodni grad, gde imam veliku podršku. Ovo je najveći vid te podrške i drago mi je što sam tu. To mi mnogo znači. Sledi šampionat Evrope u kadetskoj konkurenciji, do 17 godina, počekom oktobra u Crnoj Gori. To je moja generacija”, rekla je Hena Kurtagić.

M. Minić

 

Podeli