SvetVesti

Zaštitne maske obavezne i na plaži, Turska uvela novu meru

Jedna od retkih zemalja u koju državljani Srbije mogu da otputuju bez testa na virus korona i bojazni da će odmor provesti u karantinu uvele je novu meru. Ukoliko ste odlučili da otputujete u Tursku i brčkate se u moru, ne zaboravite da ponesete zaštitnu masku – jer su one sada obavezne i na plaži.

U Turskoj je u utorak uvedena nova mera u cilju sprečavanja širenja virusa korona prema kojoj je nošenje zaštitnih maski obavezno na svim javnim površinama.

“Građani su dužni da nose maske na svim područjima, kao što su javne površine, avenije, ulice, parkovi, bašte, izletišta, plaže, vozila javnog gradskog prevoza, radna mesta, fabrike…, širom zemlje“, navedeno je u naredbi Ministarstva unutrašnjih poslova Turske, objavila je agencija Anadolija.

Turski zvaničnici već dugo pozivaju na socijalno distanciranje, nošenje maski i održavanje lične higijene za zaustavljanje širenja virusa, ali sada je izdata naredba za celu zemlju.

U Turskoj je do sada zabeleženo više od 280.000 zaraženih Kovidom-19, a 6.837 ljudi umrlo je od posledica virusa korona.

 

Izvor: Sputnik

© Flickr / steve deeves

Podeli