DruštvoVesti

Počela jesenja putovanja

Korona virus uticao je mnogo na letnju turističku sezonu 2020. godine, pa je vrlo mali broj turista putovao van zemlje. Da naredna sezona ne bi bila izgubljena, agencije su već pripremile jesenja putovanja, kako u komšijske zemlje, tako i inostranstvo. Ono što je jako aktuelno među mladina je putovanje u Sarajevo i Mostar koje kreće narednog vikenda i trajaće tri dana, i dve noći. “Polazak je planiran 25. septembra u jutarnjim časovima. Dolazak u Sarajevo u popodnevnim časovima nakon čega kreće pešačka tura Sarajevom gde će turisti biti u mogućnosti da se upoznaju sa gradom i njegovim lepotama, dok se naredni dan planira fakutativni izlet do Mostara. Treći dan, takođe, fakultativni izlet na Vrelo Bosne nakon čega je planiran povratak u Novi Pazar”, ističe predstavnik turističke organizacije Rafet Alić.

Putnici će biti smešteni u hotelu  Holiday Inn u Sarajevu, a cena aranžmana je 79 evra na bazi noćenje sa doručkom – “U cenu aranžmana je uračunat: prevoz, smeštaj, doručak, dok se fakultativni izleti dodatno plaćaju” rekao je Alić.

Letnje destinacije su još uvek u ponudi, pa oni koji nisu iskoristili prethodne vrele mesece, mogu letovati u zemljama gde je temeperatura i dalje iznad tridesetog stepena Celzijusove skale, a tu je uvek, po mišljenju mnogih, centar sveta Istanbul, za koji su organizovana višednevna putovanja.

M. J.

Podeli