Categories: Sport

Odbojkaši Novog Pazara čekaju 15. septembar i start Superlige

Trener odbojkaša Novog Pazara Dragan Bonić rekao je da veruje da će njegova podmlađena ekipa da ostvari dobar rezultat u predstojećoj Superligi Srbije, koja počinje 15. septembra.

“Zbog koronavirusa nismo prošli dvomesečne pripreme, nego smo radili mesec dana. Nedostaju nam kontrolne utakmice. U ekipi su mladi igrači iz Novog Pazara, uz starije koji su izneli neke prethodne sezone”, rekao je Bonić.

U Pazar se tokom leta iz bijelopoljskog Jedinstva vratio Samed Prušević, a otišli su Benjamin Daca, koji je pojačao francuski Plesi Robanson, Luka Čubrilo (Vojvodina), Vanja Eremić (Crvena zvezda), Alen Didović i David Sabo.

Trenutno sa ekipom ne trenira Alija Bekrić, koji je na pripremama s juniorskom reprezentacijom Srbije za Evropski šampionat u Češkoj.

“Prošle sezone smo želeli da ostanemo u ligi, a sada je cilj da podmladimo tim. Na treninzima vidim ogromnu energiju. Potrebno je da budemo fokusirani, iako će se na početku osetiti da nismo prošli kompletne pripreme. Ipak, kako drugima, tako i nama. Kako šampionat bude odmicao, verujem da ćemo da budemo sve bolji”, naveo je Bonić.

Čelnici pazarskog kluba ističu da su igračima obezbedili najbolju sportsku opremu, ali upozoravaju da će zbog pandemije koronavirusa biti finansijskih poteškoća.

“Posle medicinske, sledi i ekonomska korona, koja će ostaviti ozbiljne posledice. Moramo da ostanemo superligaši i da odbranimo stečeni ugled. Imamo opremu po najvećim standardima, a igrački ćemo se bazirati na našu školu odbojke”, kazao je predsednik Novog Pazara Denis Mavrić.

“Verovatno ćemo kasnije morati da se pojačamo, ali ne smemo preterano da obećavamo. Kada nastupi kriza, svi se prvo odriču luksuza. Nažalost, sada i sport spada u tu kategoriju. Nadam se da ćemo da pružimo maksimum”, dodao je on.

Novi Pazar će u prvom kolu Superlige igrati protiv Ribnice u Kraljevu.

M. Minić

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

13 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

1 day ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

1 day ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

1 day ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

1 day ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

1 day ago